Galleri Knive

NB: Disse knivsider er lagt ind under min Specialist Klinik-hjemmeside (det er derfor du har kontakt- og bookingmenuen på siden). Du kan udmærket anvende både telefon og mail til kontakt. 

Klik på et billede for at se hele billedet og i større format.

Nr 1: Kokkekniv.
Frost Professional knivblad, sølv front og bag, narhvaltand (certificeret) skæfte. Knivholder i palisander. Bryllupsgave til min datter og svigersøn.

Nr 2: Kokkekniv. 
Frost Professional knivblad, front og mellemlæg i kamelben, fiberindlæg, skæfte i ibenholt og smukt struktureret træ (ukendt). 50 års fødselsdagsgave. 

Tilsvarende kniv med et lignende blad (Frost laver ikke disse blade længere) vil koste omkring kr. 1600,-


Nr 3: Sæt køkkenknive med ophæng.
Klinge fra Raffir i 67 lags damask med japansk VG10 stål i kernen, skæfter og ophæng i dansk masurbirk, indfarvet i brune/gyldne nuancer. Magneter fra Brisinge magneter. Julegaver til kundens søn og svigerdatter.

Tilsvarende knive koster kr. 2300,- stk, knivmagnet kr. 600,-


Nr 4: Outdoor kniv
Knivblad i eget design, slebet af Michael West. Skæfte i ibenholt, bronze og stabiliseret tværskåret  mammuttand.
Oprindelig skede i hårdpresset læder, bagsidesyet, sort . Denne skede er i mine øjne elegant, slank, smyger sig om kniven som en festkjole omkring en kvinde. Desværre har jeg skåret mig nogle gange, hvor jeg uforsigtigt har trukket kniven ud uden at være opmærksom på klingen, der kommer frem i siden... Av!
Derfor har jeg fremstillet en sidesyet skede i rårandslæder, brun. Kniven sidder godt i skeden og kan nu trækkes ud uden risiko for revner i fingrene :-)

Tilsvarende kniv vil koste kr. 3500,-


Nr 5: Køkkenkniv.
Bladet er genbrugt Rådvad Sensei Nakiri klinge, skæfte med Narhvaltand (certificeret) og Kongetræ. Fødsesdagsindlæg  (rød-hvid-rød) af fiber. 70-års fødselsdagsgave.


Nr 6: Køkkenkniv. Denne kniv er som den ovenfor stående givet som fødselsdagsgave til samme ægtepar, hvoraf jeg har fået narhvaltanden.
Knivbladet er fra genbrugt Rådvad Sensei urtekniv, skæfte med Narhvaltand (certificeret) og Kongetræ. Fødsesdagsindlæg (rød-hvid-rød)af fiber. 70-års fødselsdagsgave.


Nr 7: Køkkenkniv.
Bladet er genbrugt Rådvad Sensei kokkekniv klinge, Skæfte med koknogle og hårdtræ, vistnok Cocobolo, indlæg med fiber. 60 - års fødselsdagsgave. 

Tilsvarende kniv vil koste kr. 1150,- hvis du selv har en Rådvad Sensei kniv, der kan omskæftes.Nr 8: Ostekniv, klinge af Michael West, front i bøffelhorn, skæfte i mammut stødtand. Denne smukke kniv hænger på knivmagneten i køkkenet, og vi bruger den til ostekniv.


Nr 9: Lille taskekniv, klinge af Claus Bernhardt, frontplade i sølv, skæfte i ibenholt og masurbirk, bagsidesyet skede i rårandslæder. 

Tilsvarende lille kniv med håndlavet damask klinge vil koste ca. kr. 1750-


Nr 10: Jagt/outdoor kniv: Denne kniv er en af mine foretrukne outdoorklinger, perfekt til udekøkkenet, da klingen er bred og slank over ryggen, og derfor skærer kød og grønt uden at "flække". 
Klinge: Brusletto Fjord, front i nysølv, skæfte i ibenholt, fiberindlæg og narhvaltand (certificeret), endeplade i nysølv. Sidesyet skede i 2 udgaver: Rårand med striber i mørk brune nuancer og lys syning, og hårdpresset forpart i mere homogene farver med mørk syning.


Nr 11: Outdoor kniv:  Denne kniv vandt den indledende konkurrence i Dansk Knivforenings Brugsknivskonkurrende i 2019, frem til den afgørende sabling af en flaske champagne, der mislykkedes :-) Den er altid med på tur, da den kan ALT.
Klinge: Brusletto fuldtange Rondane, skæfte: syntetisk, sidesyet skede i rårandslæder. 

Tilsvarende kniv vil koste kr. 1800,-


Nr 12: Allround kniv: Klinge af Michael West (MW). Sølvkappe front, skæftetræ af slangetræ. Bagsidesyet skede af rårandslæder. Denne kniv er blevet inddraget af min kæreste Lena til grøntsags-køkkenkniv, "fordi den ligger så godt i hånden"!! :-). Så nu hænger den på knivmagneten..

Tilsvarende kniv med MW-klinge og sølvarbejde vil koste kr. 3000,-


Nr 13: Jagt/outdoor kniv: Klinge: Brusletto Fjord, front i stabiliseret mammut pandebrask, skæftetræ i valnød, indlæg i fiber. Sidesyet skede i hårdpresset forpart læder. 

Denne kniv er til salg og koster kr. 1600.- /Solgt


Nr 14: Outdoorkniv, "Guldkniven":  Klinge af Michael West, front i kunsthorn med messingindlæg, skæfte i masurbirk med indlæg af messing. Bagsidesyet skede i hårdpresset læder.

Denne kniv er til salg og koster kr. 2250,-


Nr 15: Snittekniv: Klinge: Helle Ola. Front i rød stabiliseret majskolbe, indlæg af fiber og tin, skæftetræ masurbirk. Sidesyet skede i hårdpresset læder, rød fiskeskind på ophænget. Kniv fremsillet af mig, skede af min kæreste Lena Labecka


Nr 16: Ildstål. Ildstål i sidesyet skede af hårdpresset læder.

Ildstålet kan købes i fri handel, tilsvarende skede koster kr. 400,-


Nr 17: Santoku-/ Grøntsagskniv: Denne kniv hænger på knivmagneten i køkkenet. Super greb og fantastisk knivstål, der holder skarpheden længe.
Knivblad: Rådvad Sensei Nakiri, skæfte i amboina eller malle, er usikker på trætypen. 

Tilsvarende knivskæftning - hvis du selv har et Rådvad Sensei knivblad - koster kr. 1150,-


Nr 18: Outdoor/køkkenkniv: Denne kniv kan bruges både outdoor og i køkkenet, da det slanke blad er perfekt til skæring af kød og grønt.
Klinge: Brusletto Tiur, front i nysølv og grøn fiber, skæfte i røget eg.

Denne kniv er til salg for kr. 800,-  Tilsvarende kniv med skede vil koste ca kr. 1600,- afh af materialer


Nr 19: Kokkekniv: Denne kniv er en renovering af en gammel Rådvad slagterkniv. Super stål og meget funktionel - og smuk - form.
Skæfte i røget Eg. Har du en ældre kniv, der kan omskæftes, kan du kontakte mig for ideer, materialer og pris.


Nr 20: Outdoor kniv: Denne kniv har i mange år været min fortrukne outdoor kniv. Skarp og funktionel.
Klinge: Fuldtange, skæftet med skjulte nitter, front i mammut stødtand, skæftetræ i eksotisk hårdtræ - ukendt type. Bagsidesyet åben skede i rårandslæder.

Tiilsvarende fuldtange kniv vil koste ca. kr. 1600,- afh af materialer. 


Nr 21: Allround kniv / fiskekniv: Denne kniv hænger på knivmagneten i køkkenet og fungerer primært som fiskekniv til fladfisk, afskæring af finner, hoved og hale. Det fyldige håndtag ligger godt i hånden og den korte, kraftige klinge skærer igennem det hele.
Klinge: Michael West, front i bøffelhorn, skæfte i hårdtræ, ukendt type.

Tilsvarende kniv med klinge af Michael West vil koste kr. 1800,- (uden skede)


Nr 22: Fiskekniv: Klinge: Brusletto Fiskern, front bøffelhorn, indlæg i tin og læder, skæftetræ amboina. Sidesyet skede i hårdpresset forpart læder. 

Tilsvarende kniv vil koste ca kr. 1850,- afh af materialer


Nr 23: Jagt / outdoor kniv:  Klinge af Michael West, front og mellemlæg af koknogle, rød fiberindlæg (Dannebrog), skæftetræ usikkert . Bagsyet skede i rårands læder. Fremstillet til en 60-års fødeslsdagsgave.

Tilsvarende kniv med klinge af Michael West vil koste kr. 2400,-


Nr 24: Taskekniv /frugtkniv: En bestilling på en kniv uden bælteophæng, skal "ligge godt i hånden" til at skære frugt mv.

Klinge af Poul Strande med damask mønster, skæftetræ af zirikote (meget olieholdigt hårdtræ med lyst splintved - "bonnytail" på kniven) med bronze indlæg. Skede af hårdpresset forpart, bagsidesyet.
Pris for tilsvarende kr. 2300,-


Nr 25: Fritids- /jagtkniv . Klinge i damask af Claus Bernhardt, skæftetræ i Zebrano træ med frontholk i koknogle, mellemlæg af bøffelhorn, bronze og sort fiber.
Bagsidesyet skede i rårandslæder.
Kniven er til salg for kr. 2200,-


Nr 26: Sæt køkkenknive med ophæng.
Klinge fra Raffir i 67 lags damask med japansk VG10 stål i kernen, skæfter og ophæng i dansk masurbirk, indfarvet i brune/gyldne nuancer. Kraftige magneter fra Brisinge magneter. 
Tilsvarende sæt koster kr. 5800,-


Nr 27: Outdoorkniv, stor. Klinge af Robert Mattsson i Sandvik 12C27 stål. Skæfte i nysølv, elforsyn (kunstigt elfenben) og purple Heart træ. Skede i rårandslæder (billede kommer)
Til salg for kr. 2500,-


Nr 28: Jagt / Outdoorkniv. Klinge af Michael West, RWL34 stål. Frontholk i koknogle, sort fiber og hvid ibenholt. Skede i hårdpresset læder. Solgt.


Nr 29: Kraftig jagt/outdoor kniv. Klinge i rustfast BÖHLER N-695 stål med satin-finish. Skæfte i røget eg. Skede i rårandslæder. Læderstrop til håndled. Solgt. Tilsvarende kniv vil koste kr. 2000,-


Nr 30: Yakut kniv (traditionel sibirisk kniv). Skæfte front i elghorn, tin mellemskiver, bøffelhorn, stabiliseret masurbirk. Skede i kernelæder.
Til salg, kr. 3000,-


Nr 31: Østers kniv. Klinge i Böhler 720 stål af Benny Andersen, skæfte med hvid front af kamelben og skæftetræ af grøn-stabiliseret poppeltræ med små bronceindlæg (kan være lidt svære at se på billederne). Tilsvarende sælges kr. 1500,-


Nr 32: Mini kniv. Klinge af Jørn Sønderskov Christensen, skæfte af indfarvet masurbirk med front af grønstabiliseret poppeltræ. 
Skæfte af rårandslæder.
Til salg kr. 895,-


Nr 33: Allround Kniv:  Klinge af Jørn Sønderskov Christensen, front af rensdyrhorn med bronzepulver indlæg. Mellemskive af semiguld, Skæftetræ af grønstabiliseret poppel med bronzeindlæg. Bordstander af Mulungu hårdtræ med messingnitter. Gave.


Nr 34: Jagtkniv / brugskniv. Mønstersmedet klinge af Ernst Frederiksen. Front af hvalkæbe indkappet med bronze, skæftetræ af Desert Ironwood. Bordholder af Desert Ironwood med messingpinde. Bestilling til fødselsdagsgave. 
Tilsvarende model i Desert Ironwood /Hvalkæbe/bronze med bordholder i Desert Ironwood eller med læderskede koster kr. 5600,-.  


Nr 35: Jagtkniv/outdoor kniv. Klinge af Michael West i RWL 34 stål, skæftefront i hvalkæbe, skæfte i palisander med indlæg af  tværskåret masurbirk og tin. Skede i rårandslæder.
Denne smukke kniv er til salg for kr. 2800,-


Nr 36: Outdoor / jagtkniv:  Mønstersmedet klinge af Poul Strande, front og indlæg af nysølv, skæfte af Leopardtræ og dansk masurbirk. Skede af hårdpresset læder. En harmonisk skønhed..
Til salg kr. 1800,-


nr. 37: Snittekniv / altmulig kniv:  Råsmedet klinge af Claus Bernhardt, skæfte med front af narhvaltand, nysølvskiver, bøffelhorn, stabiliseret poppelknude og indfarvet ahorn. Bordholder af Mulungu hårdtræ med messingnitter. Privateje - den står på vores bord i stuen og bliver brugt til alt...


Nr 38: Køkkenknivsæt: Raffir Kokkekniv, Santuko og urtekniv med knivmagnet. Skæfter og magnetholder af indfarvet masurbirk. 
Dette sæt er indfarvet tone i tone. Pris kr. 5.800. Solgt.


Nr 39: Rådvad Sensei knivsæt renoveret. Bestillingsarbejde. Tilsvarende knivsæt med eksklusivt træ kr. 3500,-
Skæftematerialer: Sort fiber, kamelben, Greenheart træ. Træet er yderst stabilt og uimodtagelig for væsker, bakterier mv. Anvendes bl.a. i havne til bolværkspæle. Træet er mere brunt lige efter tilvirkning, og vil langsomt antage den mere grønlige tone, som ses på det første og de sidste 3 billeder.


Nr 40: Kokkekniv m japansk VG10 stål, 67 lag damask. Bestilling, skæftefront af hvalkæbe, rødbrun fiber, desert ironwood. Tilsvarenende kniv koster kr. 2300,-


Nr 40: Outdoor / fritidskniv. Klinge af Michael West - RLW34 stål, frontholk af moskusoksehorn, sort-hvid-rød-hvid-sort fiber og Hawaiian Koa. Skede af hårdpresset forpart.
Tilsvarende kniv koster kr. 2500,-


Nr 41: Outdoor / fritidskniv. Mønstersmedet klinge af Nickie Ladefoged Andersen, frontholk af stabiliseret hvalkæbe, sort fiber, nysølv, stabiliseret tværskåret masurbirk. Sidesyet skede af hårdpresset forpartslæder. 
Fremragende kniv til vandreturen, lejrpladsen o.l. Klingen er skarp, bred, smal over ryggen og derfor yderst velegnet til tilberedning af lejrmiddagen, skærer lige godt i kød og grønt...
Denne kniv er solgt.

Tilsvarende kniv koster kr. 2500,-


Nr 42: Outdoor / fritidskniv. Mønstersmedet klinge af Poul Strande, frontholk af stabiliseret rensdyrhorn, rødbrun fiber,  grøn- stabiliseret fyrsvamp. Skede af hårdpresset forpartslæder, forside syet med perlesyning.
Fantastisk farvespil i skæftet og eksklusiv syning på skeden.
Denne kniv sælges for kr. 2300,-


Nr 43: Outdoor / Jagt / Fritidskniv. Mønstersmedet klinge af Nickie Ladefoged, frontholk af bronze, purpleheart og hvalkæbe. Skæftetræ af stabiliseret masurbirk.  Skede af rårand. 
Kniven ligger godt i hånden og har som nr. 41 en smal og bred klinge, der gør den ideel til det aktive udeliv, inkl jagt.
Denne kniv sælges for kr. 2300,-


Nr 44: Jagt / Outdoor kniv. Mønstersmedet klinge af Ernst Frederiksen. En smuk og stærk klinge, der vil holde hele livet. 
Front af Moskusoksehorn, tin og skæftetræ af tværskåret rød-stabiliseret masurbirk. Det klassiske, nordiske skæftetræ.

Skede i hårdpresset forpart. 
Denne kniv sælges for kr. 2600,-


Nr 45: Snittekniv. Råsmedet klinge af Klaus Bernhard. En lille, smuk, skarp og stærk klinge af kulstofstål, der holder sig skarp, er til at slibe og som vil holde hele livet.
Front af sortstabiliseret masurbirk, 2 x tin med grøn fiberindlæg, og skæftetræ af grøn-stabiliseret masurbirk. Det klassiske, nordiske skæftetræ.
Skede i rårand
Denne kniv sælges for kr. 1500,-


Nr 46: Outdoor / Jagt / Fritids kniv. Mønstersmedet klinge af Poul Strande. 
Front af hvalkæbe, fiber, tin, rødstabiliseret røget eg, tin, fiber, grønstabiliseret eg., 
Skede i hårdpresset forpartslæder
Denne kniv sælges for kr. 2100,-