Knive til salg

NB: Disse knivsider er lagt ind under min Specialist Klinik-hjemmeside (det er derfor du har kontakt- og bookingmenuen på siden). Du kan udmærket anvende både telefon og mail til kontakt. 

Klik på et billede for at se hele billedet og i større format.  Finder du ikke en kniv for dig her? Gå tilbage til Se mine Knive / Galleri Knive 
og få inspiration. Kontakt mig derefter, og vi finder sammen design og materialer til DIN kniv.


Stor eller lille kniv? Stor eller lille hånd? Grib om en lineal - se foto - og mål dit greb. Billedet viser min egen hånd, ca 9,5 - 10 cm, svarende til handske størrelse 10. Så en kniv til mig selv skal være min. 9,5 i skæftet, med mindre det er en lille kniv, der kan være "inden i" hånden, fx en lille snittekniv.

Knivstål. Der er et utal af stållegeringer brugt til knivfremstilling. Vil du nørde, kan du finde apps, der handler om knivstål, fx. "Knife Steel Compositions" fra Android apps  eller https://knifesteelnerds.com.
Som grundregel holder høj-carbonstål bedre skarpheden og er lettere at holde skarp. De fleste rustfrie knive (relativt højere cromindhold), som svenske Sandvik 12C27 og 14C28N er superskarpe, hårdføre og yderst velegnede i knive, med årelang tradition for kvalitet. De danske knivsmede bruger alle højkvalitetsstål, uanset om typen er deklareret.

Hvis en kniv beskrives som "carbon stål" eller "kulstofstål" skal den tørres af efter brug og gerne beskyttes med olie eller voks, specielt hvis den opbevares i fugtigt miljø (fx en våd skede)


Nr 18: Outdoor/køkkenkniv: Denne kniv kan bruges både outdoor og i køkkenet, da det slanke blad er perfekt til skæring af kød og grønt.
Klinge: Brusletto Tiur, front i nysølv og grøn fiber, skæfte i røget eg. 

Denne kniv er til salg for kr. 800,-  Med skede kr. 1600,-  Nr 25: Fritids- /jagtkniv . Klinge i damask af Claus Bernhardt, skæftetræ i Zebrano træ med frontholk i koknogle, mellemlæg af bøffelhorn, bronze og sort fiber.
Bagsidesyet skede i rårandslæder.
Klinge 9,5x2,3 cm, skæfte størrelse 9
Kniven er til salg for kr. 2800,-


Nr 27: Outdoorkniv, stor. Klinge af Robert Mattsson i Sandvik 12C27 stål. Skæfte i nysølv, elforsyn (kunstigt elfenben) og purple Heart træ. Skede i rårandslæder 
Klinge 13x3,2 cm, skæfte størrelse 9-10
Til salg for kr. 2800,-Nr 32: Mini kniv. Klinge af Jørn Sønderskov Christensen, skæfte af indfarvet masurbirk med front af grønstabiliseret poppeltræ. 
Skæfte af rårandslæder.
Klinge 4,5x2 cm, skæfte størrelse 8 ("inde i hånd")
Til salg kr. 1200,- 


Nr 42: Outdoor / fritidskniv. Mønstersmedet klinge af Poul Strande, frontholk af stabiliseret rensdyrhorn, rødbrun fiber,  grøn- stabiliseret fyrsvamp. Skede af hårdpresset forpartslæder, forside syet med perlesyning.
Fantastisk farvespil i skæftet og eksklusiv syning på skeden.
Klinge 7,5x2 cm, skæfte størrelse 10 (passer til alle fra str. 8-10)
Denne kniv sælges for kr. 2800,-Nr 44: Jagt / Outdoor kniv. Mønstersmedet klinge af Ernst Frederiksen. En smuk og stærk klinge, der vil holde hele livet. 
Front af Moskusoksehorn, tin og skæftetræ af tværskåret rød-stabiliseret masurbirk. Det klassiske, nordiske skæftetræ.

Skede i hårdpresset forpart. 
Klinge 9,5x2,7 cm, skæfte størrelse 10
Denne kniv sælges for kr. 3100,-


Nr 45: Snittekniv. Råsmedet klinge af Klaus Bernhard. En lille, smuk, skarp og stærk klinge af kulstofstål, der holder sig skarp, er til at slibe og som vil holde hele livet.
Front af sortstabiliseret masurbirk, 2 x tin med grøn fiberindlæg, og skæftetræ af grøn-stabiliseret masurbirk. Det klassiske, nordiske skæftetræ. Skede i rårand
Klinge 6x1,8 cm, skæfte størrelse 8 ("inde i hånden")
Denne kniv sælges for kr. 2200,-


Nr 46: Outdoor / Jagt / Fritids kniv. Mønstersmedet klinge af Poul Strande. 
Front af hvalkæbe, fiber, tin, rødstabiliseret røget eg, tin, fiber, grønstabiliseret eg., 
Skede i hårdpresset forpartslæder
Klinge 8,5x2,5 cm, skæfte størrelse 9-10
Denne kniv sælges for kr. 2800,-


Nr 52. Outdoor / jagtkniv: Klinge fra svenske Casström, model Woodsman. Stålet er deres specielle Sleipner stållegering, der er et carbonstål tilsat ekstra crom, så det er mere rustfrit. Læs mere om stålet her: https://www.casstrom.com/materials.html . Kniven er designet af engelske R. Harrington. Skæftetræ i stabiliseret takstræ med messingnitter. Paracord håndledsrem. Sidesyet skede i rårandslæder. Klinge 9x 2,5 cm, skæfte 9x2,3 cm.
Denne kniv er til salg for kr. 2500,-


Nr 53. Snittekniv:  Klinge i kulstofstål fra Claus Bernhard. Skæftetræ i sort-stabiliseret masurbirk og grønstabiliseret Ahorn. samlet med nitter af messing. Indlæg af tinsølv. Bagsidesyet skede i rårandslæder. Klinge 7x2 cm, skæfte 10x2 cm, "inde i hånd". Fin kniv, der ligger rigtig godt i hånden, superskarp..
Denne kniv er til salg for kr. 1800,-


Nr 55. Mini-Hunter:  Klinge fra Svenske Casström, lille, lækker klinge. Skæfte af red mallee burl med gul liner og messing nitter. Sølvforing til snøren. Klinge 7x3 cm taperet, skæfte 9,5x2 cm. Fin kniv der kan tages med overalt, godt stål, superskarp..
Denne kniv sælges for kr. 2100,-


nr. 57. Allround kniv/outdoor. Klinge af flot damaskeret stål, skæfte af stabiliseret tværeskåret masurbirk med gule fiberliners. Nitter og snøreforing af messing. Sidesyet skede af hårdpresset forpartsæder. Klinge 11x3 cm, skæfte 10 cm.
Denne kniv er til salg for kr. 2100,-


Nr. 58. Jagt, fiskeri, outdoor / Den kniv du altid har med dig! 
Klinge: Casström -Lapland. Svensk kvalitetsstål, der holder skarpheden. Skæfte af stabiliseret hvid ibenhot - eksotisk og sjældent træ. Nitter og snøreforing af messing, sorte liners.
Skede af masur-læder, sidesyet.
Denne eksklusive kniv er til salg for kr. 3200,-


Nr. 59. Petty køkkenkniv. Utrolig lækker kniv til den kræsne køkkenentusiast.
Klinge med centerstål af japansk VG10-stål belagt med rose-damask i rustfri stål. Så bliver det ikke bedre, stærkt stål, der holder skæret længe.
Skæfte af kamelben og grøn-orange-violet stabiliseret elmeknude med mellemlæg af mørkegrøn fiber.
Klinge længde 13 cm, skæfte 13 cm, ergonomisk, super hold også når den er våd.
Denne kniv sælges for kr. 2700,-


Nr 60 og 61. Santoku og Kiritsuke kokkeknive. Se beskrivelse nr. 59. Smukkere og bedre bliver det ikke!!
klingelængder 21 cm. Skæfter 13 cm ergonomisk, super hold også når det er vådt.
Disse knive sælges for kr. 2800,- pr. stk.